LG G2 review: unul dintre cele mai originale smartphone al anului, model de top 3 pe 2013! (Video)

Se întâmplă rar ca o companie să îşi asume un risc şi să iasă câştigătoare cu acest pariu, asta mai ales dacă nu este Apple. În acest caz LG a mizat pe un smartphone LG G2 cu butoane fizice plasate în spate. Acest flagship a fost testat de noi la începutul lunii decembrie şi este primul handset cu butoane în spate şi printre primele modele cu Snapdragon 800 anunţate la început de toamnă.
LG G2 review: unul dintre cele mai originale smartphone al anului, model de top 3 pe 2013! (Video)
Am primit în teste acest device de la eMAG.ro, care vinde produsul la preţul de 2.299 lei. Pe partea de design avem parte de o diagonală atipică de 5.2 inch şi un ecran edge to edge care arăta foarte bine. Telefonul are o carcasă glossy alunecoasă şi deşi este fabricat din plastic, el are o construcţie solidă. Handsetul este uşor curbat, măsoară 8.9 mm în grosime şi cântăreşte 143 de grame, dar pare mult mai uşor atunci când îl veţi utiliza.
Marginea acestui ecran e foarte subţire, aproape insesizabilă, de aceea şi ideea de edge to edge. Întreaga zonă frontală este acoperită de un strat protector Gorilla Glass 3, iar în spate regăsim sub plasticul lucios un model punctat. LG G2 e disponibil pe alb sau pe negru, iar în zona sa superioară se află emiţătorul infraroşu şi un microfon.
Review LG G2
În partea frontală, sus regăsim un earpiece, camera frontală, senzor de proximitate şi LED-ul de notificări. În partea stângă se află un slot microSIM, iar în partea inferioară regăsim un microfon şi difuzoarele, plus jackul audio şi portul microUSB cu TV out şi USB On the Go (OTG). În partea din spate avem o cameră de 13 megapixeli cu bliţ LED, butoane de volum şi un buton On/Off. În concluzie designul este unul original, dar care ne place, mai ales pentru că amplasarea butoanelor fizice este făcută cu cap şi foarte comodă până la urmă.
Pe partea de hardware avem la dispoziţie un display True HD de 5.2 inch cu panou IPS şi rezoluţie Full HD, plus un procesor quad core Qualcomm Snapdragon 800 de 2.26 GHz, cu core-uri Krait 400. Alte dotări includ un GPU Adreno 320, 2 GB RAM, 16/32 GB spaţiu de stocare, o cameră de 13 MP în spate şi una frontală de 2.1 MP. Modelul de 16 GB al handsetului aduce doar 10 GB spaţiu efectiv pentru utilizator, ceea ce e destul de puţin. Nu avem slot microSD la dispoziţie, iar pe partea de conectivitate ni se pune la dispoziţie LTE, quad bând GSM/GPRS/EDGE, Bluetooth 4.0, NFC, WiFi, DLNA, WiFi Direct, GPS, Glonass şi infraroşu.
Specificatii LG G2
Avem la dispoziţie şi radio FM stereo cu RDS, accelerometru, senzor de proximitate, anulare activă a zgomotului de fond şi tehnologie Dolby. LG G2 foloseşte o baterie Li-Polymer de 3000 mAh, care pe hârtie oferă 900 de ore de funcţionare în standby sau 17 ore şi 30 de minute de convorbiri. La testul nostru, care implică playback HD video cu luminozitate la 50% şi WiFi pornit am atins un foarte bun timp de 9 ore şi 15 minute. Performanţa e similară cu a lui Samsung Galaxy Note III, ceea ce este excelent, mai ales pe o diagonală mai mică.
LG G2 pe partea de sunet (casti)
Veţi prinde cam 2 zile de utilizare cu acest device, fără prea mari probleme. În ce priveşte acustica, acest model oferă un player audio cu o interfaţă simplă, un egalizator cu destul de multe opţiuni şi un volum rezonabil. Când conectăm căştile se deschide un meniu special cu câteva aplicaţii media, iar revenind la experienţa audio, LG G2 e peste Nexus 5 şi sub HTC One. Claritatea sunetului este bună, basul este de calitate, dar din păcate, ca şi la Nexus 5, difuzoarele sunt uşor de acoperit atunci când jucaţi un joc sau vedeţi un video.
Încă nu îmi este clar dacă avem un singur difuzor sau două, dar tind să cred că e vorba de prima variantă, mai ales că nu am depistat acel microfon din partea inferioară şi ar putea fi ascuns sub grila difuzorului 2, ca la Nexus 5. Căştile sunt foarte comode şi sunt singurele testate de mine vreodată la un telefon, care nu au putut fi date la maxim, fiind chiar asurzitoare. Apreciez acustica acestui telefon și o plasez la egalitate cu cea a lui Galaxy S4 şi Galaxy Note 3.
Display LG G2 pe albDisplay LG G2 pe negru
Trecând la display, G2 se foloseşte de un True HD IPS Plus Full HD, cu densitate de 424 ppi, culori vii şi fără probleme cu suprasaturarea. Unghiurile de vizualizare sunt bune, contrastul e OK, iar comportamentul în bătaia soarelui e destul de bună. La capitolul luminozitate ecranul atinge 350 de unităţi LUX pe alb şi 3 unităţi LUX pe negru. De dragul comparaţiei Nexus 5 atinge 400 LUX, iar HTC One 500 LUX. Ecranul rămâne totuşi unul destul de bun şi nu am absolut nici o obiecţie cu privire la utilizarea sa zilnică.
Trebuie menţionat la aspectul multimedia şi faptul că LG se laudă că G2 ar fi singurul telefon din lume ce suportă audio HiFi şi playback 24 bit şi 192 KHz. Şi acum camera, un aspect care îi interesează pe mulţi, este o unitate de 13 megapixeli, cu stabilizare optică şi o rezoluţie maximă de 4160 x 3120 la fotografii. Avem parte de autofocus în 9 puncte şi un senzor Sony IMX135 Exmor RS, care dacă nu mă înşeală memoria e acelaşi ca şi pe Galaxy Note 3.​
LG G2 pe partea foto & video
Mărimea senzorului este de 1/3.06 inch, iar pixelii camerei măsoară 1.12 microni şi deschiderea camerei este F/2.4. Interfaţa camerei este destul de bine organizată şi include opţiuni ca luminozitate (expunere), focalizare, mărime a fotografiilor, comandă vocală Cheese, ISO, balans de alb, efecte de culoare şi opţiuni de blitz. Avem şi modurile speciale de captură, care rivalizează cu cele deosebite de pe S4 şi Note 3. Acest telefon pune la bătaie HDR, panorama 3D, panorama standard, o opţiune care începe fotografierea cu câteva secunde înainte să apăsaţi shutter-ul, o opţiune erase şi captura nocturnă şi sport.
Mostre foto LG G2
O privire aruncată asupra mostrelor foto realizate de noi şi publicate pe Facebook vă va arăta că avem de-a face cu un terminal care produce culori realiste, o calitate şi claritate fără reproş şi este peste Galaxy S4 şi HTC One la pozele făcute ziua. Imaginile Macro şi Panoramă arată foarte bine, dar panorama 3D nu este realizată prea reuşit. Cu Time Catch am prins o pasăre în zbor, iar cu HDR l-am prins pe Batman în nuanţe realiste.
Am testat camera şi noaptea, dar aici calitatea este undeva între aşa şi aşa şi “nu prea bine”. Totuşi, captura low light e peste iPhone 5s, ceea ce trebuie să însemne ceva în 2013. La captura video avem parte de filmare 1080p la 30 sau 60 FPS, rima cu bitrate de 20 Mbps şi a doua 30 Mbps. Rezultatul e un fişier MP4, care va integra şi o captură audio foarte bună, stereo cu bitrate de 156 Kbps. Telefonul poate pierde focalizarea uneori la filmare, meteahnă întâlnită şi la Nexus 5 din păcate.
Observaţi în acel clip cu tancul colorat cât de bine se păstrează calitatea imaginii atunci când dăm zoom şi apreciem nivelul de detalii, atât la fotografii, cât şi la video. De filmările de seară totuşi… puteţi uita. Per total, pentru mine cel puţin această cameră este fix la nivelul celei de pe Galaxy Note 3. În ce priveşte software-ul, avem parte de Android 4.2.2 aici, iar browserul web standard este destul de rapid, dar nu chiar cel mai rapid din lume. Scrolling-ul putea şi el puţin mai lin. În privinţa benchmark-urilor, LG G2 a fost comparat cu Nexus 5 şi Galaxy Note 3. Am ales să compar aceste 3 modele, deoarece toate 3 au procesoare Snapdragon 800.
LG G2 Benchmarks
E drept că Galaxy Note 3 câştigă bătăliile în benchmark-uri, dar ştim cu toţii de scandalul testelor măsluite. În fine, în Quadrant LG G2 obţine 17166 puncte, depăşind Nexus 5 şi ale sale 8675 puncte, dar fiind sub cele 21.000 de puncte ale lui Galaxy Note 3. În AnTuTu am atins 33.987, depăşind Nexus 5 cu 11.000 de puncte. Totuşi Note 3 obţine mai mult, adică 35.000 puncte. În NenaMark 2 am atins 58.7 FPS, iar în Vellamo am depăşit Note 3 cu 2930 puncte versus 2884. Şi scorul din 3DMark a fost bun, 15.782, dar sub cele 16k puncte ale lui Nexus 5 sau uriaşul scor de 19k al lui Note 3. În cele din urmă în BrowserMark 2.0 am atins 2885 puncte, peste cele 2782 ale lui Nexus 5.
LG G2 temperatura in jocuri
LG G2 atinge o temperatură de 41.9 grade Celsius, după 15 minute de gaming, ceea ce înseamnă că acest handset se cam încinge. Continuând aspectul software, trebuie remarcat că zonă de notificări e destul de aglomerată şi înghesuită, fiind plină cu opţiuni şi funcţii utile. Avem la dispoziţie Quick Memo, o opţiune care ne permite să scriem de mână notiţe pe ecran rapid cu o singură apăsare, apoi Q Slide, care declanşează un sistem de Floating Windows de mici dimensiuni, pe care le găsiţi pe ecran simultan.
Pret LG G2
Quick Remote o funcţie pentru controlul unui televizor sau al altor aparate via infraroşu. În zona de setări găsim o opţiune pentru a îmbunătăţi calitatea convorbirilor în mediile zgomotoase, opţiuni pentru controlul prin gesturi şi utilizarea cu o singură mână. Una dintre funcţiile mele preferate pe acest smartphone este multitasking-ul pe bază de swipe cu 3 degete. Astfel puteţi declanşa un soi de sistem de taburi, în care între aplicaţiile care rulează simultan. Le introducem în acea zonă cu swipe cu 3 degete şi declanşăm sistemul de taburi cu acelaşi gest.
Optimus UI aplicat peste Android aici aduce un set de iconuri, teme, wallpaper-uri şi widgeturi unice pentru LG, iar ele nu arată rău deloc, deşi parcă prefer minimalismul lui HTC One, sau chiar luminozitatea lui TouchWiz. În video review vedeţi şi un demo al lui Q Pair, adică funcţia de pairing cu o tabletă, de preferat LG G Pad 8.3. Ideea este să primiţi notificări pe tableta atunci când primiţi un apel telefonic sau SMS pe handset.
Recenzie LG G2
Pe lista de aplicaţii preinstalate pe LG G2 găsim LG Backup, Life Square care adună laolaltă socializarea, pozele şi alte moduri de comunicare sau conţinuturi media create de-a lungul unei zile. Avem la dispoziţie şi un Notebook, care e un fel de S Note de pe Galax Note, Quick Remote care are rol de telecomandă TV şi un editor video destul de amuzant, dar departe de iMovie.
LG G2
Un file manager, dicţionar, o aplicaţie Tasks şi Polaris Office completează lista de softuri preinstalate. LG Smart World este magazinul de aplicaţii oferit pe smartphone şi avem şi Quick Translator pentru a traduce instant orice text folosind cameră. Şi acum hai să vedem şi verdictele cu privire la acest smartphone.
Iată aspectele Pro:
  • design original şi funcţional
  • super baterie (9 ore playback HD)
  • ecran de calitate
  • funcţii extra atractive (Q Slide, Q Pair, Quick Memo, gesturi)
  • hardware puternic
  • căşti foarte bune
Şi aspectele Contra:
  • acustică nu e foarte impresionantă/difuzor foarte uşor de acoperit
  • corp glossy şi alunecos
  • stocare doar 10 GB la un model de 16 GB
  • zona de notificări aglomerată
  • ecranul putea fi mai luminos
  • captură low light nu e prea bună
LG G2 primeşte o notă de 9.3 din 10 pentru design, un 9.5 pentru hardware şi un 9.5 pentru OS şi UI, pentru o notă finală de 9.43 din 10. Acesta este un telefon de top 3 din 2013, cu un preţ foarte bun şi pentru mulţi acesta este şi telefonul anului curent, deci avem de-a face cu un model de referinţă aici.Preț actualizat LG G2, aici.

Review LG G2

Tagged with: , ,
Posted in Smartphones

Leave a comment